Voltijd
Nederlands
Arnhem
30.0
2 september 2024 t/m 2 februari 2025 -- open
Jacqueline Rijkmans

Voor inhoudelijke informatie:
Jacqueline Rijkmans
E-mail: jacqueline.rijkmans@han.nl

Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.

Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: 
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Wil je een interactieve film maken? Een 2D animatie? Social mediastrategie rond een rapper of een start-up? Aan de gang met Domotica? 3D? Robotica? Een intuïtieve webomgeving ontwikkelen? Een game? Een video- of geluidsinstallatie maken? Augmented of virtual reality toepassen? Een serie podcasts maken? Met AI aan de gang? Of anders?

Bij Digitale Media Productions ga je je eigen project onderzoeken, ontwikkelen en realiseren. Bij Digitale Media Productions onderzoek, ontwikkel en realiseer je je eigen mediaproject. Iets dat je altijd al wilde maken en waar je nooit aan toe kwam! Grijp je kans.

Bij DMP krijg je de kans om los van een opdrachtgever zelfstandig je project te formuleren, te onderzoeken en uit te werken. Een opdrachtgever zoeken mág natuurlijk, samenwerken ook, maar het hoeft niet! Het is jouw keuze wat je gaat doen en realiseren.

Gedurende een semester krijg je twee keer per week workshops aangeboden die als doel hebben je te inspireren en je droomproject te verrijken. Wekelijks heb je intensief contact met een docent die kennis van zaken heeft van jouw gekozen onderwerp. Deze docent coacht, helpt en spart wekelijks met je gedurende het hele semester. De rest van de week ben je zelfstandig hard aan het werk aan je DMP-project.

Belangrijk is dat jij aan het einde van het semester veel kennis hebt opgedaan binnen een zelfgekozen onderwerp en je droomproject hebt gerealiseerd. Waarmee je vol trots de buitenwereld laat zien wat je kunt. Én misschien heb je wel iets heel innovatiefs bedacht waarmee je in het bedrijfsleven vervolgstappen kunt maken. (Én misschien win je wel een DMP award voor het beste concept, beste ontwerp of mooiste innovatie…).

 • (Design) research
 • Prototyping
 • Testing
 • Development

Op zelfstandige wijze ontwikkel je je eigen bedachte project van a-z binnen het domein digitale media. Na deze minor heb je iets gemaakt wat je altijd al wilde maken, maar wat er nog niet van kwam. Je doet onderzoek, maakt prototypes, bedenkt diverse concepten, test en ontwikkelt. Als je deze minor volgt sta je voor je afstuderen sterker in je schoenen, weet je beter wat je later wil en heb je je droomproject gerealiseerd.

 • ICT-studenten.
 • CMD studenten.
 • Alle overige studenten die vergaande ervaring hebben  met ontwikkelen of ontwerpen van digitale media.
 • 1. Je hebt je propedeuse behaald. 2. Je hebt 60 studiepunten in de hoofdfase behaald met 2 semesters. 3. Bij voorkeur heb je je stage al gedaan.
 • Experimenten I, II summatief
 • Prototype, Design Research paper, eind: summatief
 • Eindexpositie en Eindpresentatie: summatief
 • Wekelijkse gesprekken en tussenpresentaties: formatief

Er wordt vanuit gegaan dat studenten van maandag t/m vrijdag beschikbaar zijn, dus bijbaantjes of andere vakken van maandag t/m vrijdag (8.45-17.30 uur) volgen is geen optie.

 • Workshops.
 • Lezingen.
 • Presentaties.
 • Inspiratie & sparringsessies.
 • Brainstorms.
 • Zelfstandig leren.

CMD methode kaart.
Universele ontwerpprincipes – Lidwell, Holden, Butler.

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via OSIRIS.

Inloggen OSIRIS arrowright

 

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

 

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright