Voltijd
Nederlands
ARNHEM
30.0
30 augustus 2021 t/m: 30 januari -- open

Voor meer informatie:

info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl

Contactpersoon minor

Rico van Hal
E-mail: Rico.vanHal@han.nl 
Tel: 06 - 30051271

Inschrijven? Goed om te weten!
Bij populaire minoren vindt 3 tot 4 weken na het open gaan van de inschrijvingen een loting plaats áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen. Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na drie weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt ca. 3 weken), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

In de minor Financieel advies particulieren van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen leer je meer over persoonlijke financiële planning. Speciaal voor studenten die niet de opleiding Financial Services Management volgen.

Studeer je niet aan een opleiding Financial Services Management maar wil je wel particuliere klanten adviseren op het gebied van financiële dienstverlening, bijvoorbeeld over sociale verzekeringen of de financiering van een eerste huis; dan is deze minor iets voor jou.

Deze minor bestaat uit de volgende 4 onderwijseenheden van elk 7,5 EC

 • Financieel advies: na afronding ontvang je de certificaten Wft-Basis, Wft-Consumptief Krediet en Wft-Schade Particulieren. En je maakt het tentamen sociale zekerheid en inkomensverzekeringen
 • Vermogen: na afronding ontvang je het certificaat Wft-Vermogen
 • Beleggen
 • Advies eigen woning: na afronding ontvang je het certificaat Wft-Hypothecair Krediet

Certificaat
Als je deze minor succesvol afrondt heb je een vijftal landelijk erkende Wft-certificaten waardoor je voldaan hebt aan de deskundigheidseis om te mogen adviseren aan particulieren. Je kunt dan aan de slag bij een financiele instelling als adviseur Basis, adviseur Consumptief krediet, adviseur Schade particulieren, adviseur Vermogen en  adviseur Hypothecair krediet

Soort minor
Dit is een verbredende minor. In een verbredende minor ontwikkel je je beroepscompetenties in een andere/bredere context.

Blokminor
Deze minor is een blokminor. De minor wordt 2 keer per jaar als een blok in een semester aangeboden.

Beoordeel zelf of de leerdoelen van deze minor aansluiten op jouw wensen en eisen.

Je beschikt over voldoende kennis over de volgende onderwerpen om volgens de Wet Financieel Toezicht particulieren te adviseren:

 • Consumptieve en hypothecaire kredieten
 • Schade- en levensverzekeringen, sociale zekerheid en inkomensverzekeringen
 • Sparen en beleggen

Competenties

 • Je kunt particuliere klanten adviseren op het gebied van persoonlijke financiële vraagstukken
 • Je ontwikkelt je professionaliteit door gebruik te maken van actuele informatie uit de financiële wereld

Een minor wordt pas interessant als deze aansluit op je opleiding en/of je beroepsprofiel, van het juiste niveau is en niet overlapt met je major.

Voor wie?
Ambieer je een adviesfunctie in de financiële wereld dan is deze minor bij uitstek voor jou geschikt. Deze minor levert een zestal landelijk erkende Wft-certificaten en beroepskwalificaties op, zodat je particulieren mag adviseren. Het bezit van deze Wft-beroepskwalificaties werkt in je voordeel als je solliciteert bij een bank- of verzekeringsorganisatie.

Ook als je niet direct wilt adviseren, bijvoorbeeld in een back-office functie, is deze minor interessant. In het bedrijfsleven of bij de overheid is kennis van financiële zaken belangrijk in het kader van risicobeheersing. Veel risico’s worden immers afgedekt met verzekeringen. Ook als gesprekspartner van vertegenwoordigers van banken en verzekeringsmaatschappijen komt deze kennis goed van pas. En als consument krijgt ten slotte bijna iedereen te maken met financiële onderwerpen.

Voorwaarden voor deelname
Er zijn geen toelatingseisen voor deze minor.

Goed om te weten

In deze minor worden een vijftal Wft-examens afgenomen. Dit zijn digitale centrale Wft-examens die aangeleverd worden door DUO. De kosten bedragen € 67 per examen per student. Voor de minorstudenten geldt een eigen bijdrage van € 45 per examen.

De kosten voor het voorgeschreven studiemateriaal bedragen ongeveer € 400, waarvan € 60 per Wft-module studiemateriaal (E-learning, oefenexamens) en boeken.

Toetsing van deze minor gebeurt op de volgende wijze:

 • In deze minor worden een vijftal Wft-examens afgenomen.

 • Daarnaast is er een schriftelijk individueel tentamen beleggen en een schriftelijk tentamen sociale zekerheid en inkomensverzekeringen.

 • Tevens word je getoetst via het voeren van een hypotheekadviesgesprek, een beleggingsgesprek, en het samenstellen van een beleggingsportefeuille.

Houd rekening met de volgende roostergegevens voor deze minor.

Er wordt vanuit gegaan dat studenten van maandag t/m vrijdag beschikbaar zijn, dus bijbaantjes of andere vakken van maandag t/m vrijdag (8.45-18.15 uur) volgen is geen optie.

Deze minor wordt alleen in Arnhem aangeboden. Er zijn ongeveer 16 contacturen per week.

Werkvormen

 • Hoorcolleges: bespreken van de theorie
 • Werkcolleges: proactieve ondersteuning en coaching richting de Wft-examens en het hypotheek- en beleggingsgesprek

Er wordt gebruik gemaakt van digitaal examengericht studiemateriaal.

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via alluris.

Inloggen alluris arrowright

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright