Voltijd
Nederlands
Nijmegen
30.0
28 augustus 2023 t/m 28 januari 2024 -- gesloten (vol)
Monique Bekker, Ank Kapteijn-van Helvoort

Voor inhoudelijke informatie:
Ank.Kapteijn-vanHelvoort
E-mail: Ank.KapteijnvanHelvoort@han.nl

Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.

Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: 
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten”.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Ben jij een strateeg en een echte organisator en wil je leren hoe je van A tot Z een evenement organiseert en uitvoert? Volg de minor Evenementenmanagement bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Deze minor geeft je kennis en vaardigheden om een evenement in concept te bedenken, uit te werken en ook daadwerkelijk uit te voeren. Je organiseert samen met studenten van diverse opleidingen, dus in een multidisciplinair projectteam, een compleet evenement - online/offline/hybride- in nauwe samenwerking met een opdrachtgever. Het event, dat je zelf werft, heeft een link met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo doe je ervaring op die past in een veranderende wereld en die die mooi op je CV staat. Maar wat natuurlijk vooral heel erg leuk is, is de kick op de dag dat jouw evenement plaatsvindt!

Wat biedt de minor jou?
Naast (werk)colleges van ervaren docenten leer je ook over de opzet van een projectplan voor een evenement. Hoe zet je een event in als strategisch middel?

 • Workshops zoals: het bedenken van een concept voor je event, onderhouden van mediarelaties, het maken van een promotiefilmpje, het schrijven van een persbericht, het voeren van een verkoopgesprek etc.
 • Gastcolleges van professionals uit het werkveld.
 • Een Event Game, waarbij je in een dag een concept voor een evenement ontwikkelt.
 • Een bezoek aan een evenement waarbij je ook meewerkt als vrijwilliger

Projectmanagement
Er moet veel worden geregeld om een evenement van de grond te krijgen. Het managen van het project is belangrijk waarbij je essentiële onderdelen zoals het strategisch doel, de promotie, juridische zaken, financiën, logistiek en eventuele vrijwilligers goed regelt. Dit verwoord je in een projectplan.

Sponsormanagement
In deze tijd van bezuinigingen is het binnenhalen van sponsoren een voorwaarde, maar welke sponsoren spreek je op welke manier aan? Hoe je dit aanpakt, komt aan bod bij de colleges sponsormanagement.

Concept en Beleving
Het plaatsen van een feesttent in een weiland alleen, zorgt nog niet voor een knalfeest. Een bezoeker verwacht een beleving. Om dit te bereiken maak je een analyse van de mogelijke bezoekers om inzicht te krijgen in de wensen, behoeften en verwachtingen zodat je hier vervolgens perfect op in kan spelen. Je geeft het event een thema en zorgt ervoor dat dat thema op allerlei manieren terugkomt in het event.

Communicatie
Laat je horen! Hoe je je doelgroepen en betrokken partijen informeert over je evenement komt aan bod tijdens de colleges van het vak Communicatie. In het kader van dit vak staan een aantal workshops op het programma.

Vrijwilligersmanagement
Je evenement valt of staat met de hulp van enthousiaste vrijwilligers, maar hoe werf je die en hoe maak je ze enthousiast zodat ze een visitekaartje zijn voor je evenement?

Recht
Bij het vak recht krijg je inzicht in de contracten en verzekeringen die je wellicht af moet sluiten bij de organisatie van je evenement. 

Financieel
Omdat je werkt met een opdracht voor een opdrachtgever en dus niet met een fictieve casus, is het van groot belang dat je inzicht hebt in het financiële plaatje van je evenement. Hier wordt tijdens het vak Financieel dieper op ingegaan.

Persoonlijke ontwikkeling
Door het werken in een projectteam voor een opdrachtgever ontwikkel je persoonlijke competenties, die je zelf van tevoren vastlegt in persoonlijke leerdoelen. Hierbij word je ondersteund door een tutor. Twee keer vindt een peerassessment plaats.

Soort minor
Het is een blokminor. Dit betekent dat de minor 2 keer per jaar als een blok in een semester wordt aangeboden.

Dit is, afhankelijk van je opleiding, een verbredende danwel een verdiepende minor.

 • In een verbredende minor ontwikkel je je beroepscompetenties in een andere/bredere context.
 • In een verdiepende minor specialiseer je je verder binnen je eigen beroep(profiel).

Beoordeel zelf of de leerdoelen van deze minor aansluiten op jouw wensen en eisen.

 • Zelfstandig en ondernemend initiëren, creëren en organiseren van een evenement
 • Tussentijds en achteraf nadenken over en verantwoording af kunnen leggen over het project, het proces en de gemaakte keuzes

Competenties

 • Kennis verwerven, kennis toepassen en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van projectmanagement. 
 • Kennis verwerven, kennis toepassen en onderzoek doen op het gebied van eventmarketing. 
 • Kennis verwerven, kennis toepassen en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van sponsormanagement.

Een minor wordt pas interessant als deze aansluit op je opleiding en/of je beroepsprofiel, van het juiste niveau is en niet overlapt met je major.

Voor wie?
Je kan de minor Evenementenmanagement met elke hbo-opleiding volgen. Er van uitgaande dat je affiniteit hebt met het organiseren van evenementen.

Voorwaarden voor deelname
Je hebt je Propedeuse behaald.
Je hebt je stage behaald.

Toetsing van deze minor gebeurt op de volgende wijze:

 • Kennistoets 
 • Eventgame
 • Projectplan
 • Groepsassessment en Individueel assessment

 

Houd rekening met de volgende roostergegevens voor deze minor.

 • De studiebelasting is 40 uur per week
 • Gemiddeld 3 a 4 lesdagen in de week in Nijmegen. In de overige uren wordt van je verwacht dat je met je projectgroep zelfstandig doorwerkt aan de plannen en de uitvoering van het te organiseren evenement. Het is niet haalbaar om naast deze minor elders nog vakken te volgen of een drukke bijbaan te hebben.
 • De minor beslaat uit één semester:

In de 1e periode volg je hoor- en werkcolleges van alle inhoudelijke vakken. Daarnaast ben je bezig met de eerste organisatorische werkzaamheden rondom het organiseren van het evenement.

In de 2e periode werk je voornamelijk aan de organisatie en uitvoering van je evenement. Verder zijn er een aantal etalagebijeenkomsten ingepland waarin de projectgroep laat zien wat er al is gerealiseerd per vakgebied.

 • In beide blokken worden workshops (bv schrijven persbericht) aangeboden en word je begeleid door een tutor.

Werkvormen

 • Hoorcolleges
 • Werkcolleges
 • Workshops
 • Tutor bijeenkomsten
 • Gastcolleges
 • Projecturen

Leon Kruitwagen: 06-01-2021: Handboek strategische eventmarketing. Noordhoff. ISBN/EAN: 9789001753634

 

 

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via OSIRIS.

Inloggen OSIRIS arrowright

 

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

 

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright