Voor meer informatie:
minoren.aps@han.nl
- Ergotherapie: Janine Hendriks en Barbara Best
- Fysiotherapie: Connie Mölders en Rick van Bergen
- Logopedie: Neelke van de Heuvel en Sanne Diepeveen
- Voeding & Diëtetiek: Wilma Broers-Verburgt en Femke de Graaf-Spikmans
- Mondzorgkunde: Renee Jenniskens en Lea Kragt
- Overige opleidingen: Femke de Graaf-Spikmans
Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.
Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.
Schrijf je op tijd in!
Let op:
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.
Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten.
Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/
Wat kies jij?
Neurorevalidatie of (Arbeids)revalidatie of Leefstijl & preventie of Chronisch zieken.
En waar ben je nieuwsgierig naar? (zorg)technologie, betaalbare zorg, inclusieve zorg, gedragsverandering, (interculturele) communicatie.
Uitspraak zorgprofessional (14-11-23): Ik zie nu èn zeker in de toekomst dat we steeds meer multi professionele centra van zorg krijgen. Binnen deze centra wordt zorg ingekocht op basis van behandelpaden. Daarom wordt het essentieel om ‘client journeys’ te volgen en uit te werken!
In deze minor ben je nieuwsgierig om als specialist samen te werken èn je wilt weten hoe we de zorg nu en in de toekomst toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
De minor leert jou als gezondheidsprofessional in opleiding de gezondheid en welzijn van een cliënt en zijn omgeving te bevorderen. Dit doe je vanuit jouw beroepsidentiteit in samenwerking met studenten van andere opleidingen. Je wordt opgeleid richting een veranderende toekomst die deels onbekend is maar deels ook wordt gemaakt door jou. Dit maakt je wendbaar!
Uniek aan deze minor is dat je ontdekt hoe je jezelf kan verbinden én onderscheiden van anderen. Wie jij als zorgverlener bent en wilt zijn, waar jouw kracht en expertise ligt.
Kiezen en specialiseren staat centraal
Specialisatie 1: doorloop de ‘client journey’
In kleine cross-disciplinaire groepen doorloop je één semester de ‘client journey’ van een ‘echte cliënt’. Je leert hoe je met jouw specifieke deskundigheid een waardevolle bijdrage kan leveren aan de behandeling van een cliënt. De cliënt die je kiest, sluit aan bij één van de 4 maatschappelijk relevante domeinen en maakt je aan het einde van de minor expert op 1 van deze 4 domeinen:
- neurorevalidatie
- chronisch zieken
- revalidatie
- leefstijl & preventie
Met het zelfgekozen ziektebeeld uit 1 van de 4 bovenstaande domeinen, doorleef je de cliëntervaring in 6 stappen: 1) thuis situatie/ ziek worden; 2) het bezoek aan de professional of meerderen; 3) de verwijzing; 4) de behandeling; 5) de afsluiting van de zorg; 6) het thuis komen/ leren leven met.
Specifieke aandacht is er voor de emotionele beleving en ervaring van de cliënt en hoe te handelen als professional.
Specialisatie 2: Het zorglandschap nu en in de toekomst
De minor biedt ook keuzemogelijkheden in het zorglandschap om je client journey te verrijken. Keuzes zijn onder andere: (zorg)technologie, betaalbare zorg, gedragsverandering, (interculturele) communicatie, gespreksstijlen (motiverende gespreksvoering, ACT), inclusief werken.
*Als je de minor hebt afgerond ontvang je een certificaat waar jouw specialisaties op vermeld staan. De specialisaties zorgen ervoor dat je je kan onderscheiden als beginnend beroepsprofessional.
Soort minor
Dit is een verdiepende en verbredende minor voor Paramedische studies en een verbredende minor voor Verpleegkunde en Sociale studies. Je specialiseert je verder binnen je eigen beroep(profiel) en ontwikkelt beroepscompetenties in een andere/bredere context.
Blokminor
Deze minor is een blokminor. De minor wordt 2 keer per jaar als een blok in een semester aangeboden.
Samen Sterker
In deze minor heb je het LEF om als gezondheidsprofessional een toekomst met elkaar te (gaan) vormen binnen het zorglandschap, uitgaande van jouw specialisme:
- De gezondheidsprofessional in opleiding bevordert methodisch gezondheid, welzijn en participatie van een zorgvrager en zijn omgeving, passend bij de (gesimuleerde) 1e, 2e of 3e lijn waarin de professional werkzaam is.
- De gezondheidsprofessional in opleiding werkt rondom een zorgvraag vanuit eigen vakgebied (gesimuleerd) aan gezamenlijke besluitvorming met professionals en niet professionals, waarbij de zorgvrager en zijn/ haar omgeving centraal staat.
- De gezondheidsprofessional in opleiding laat zien zich methodisch te ontwikkelen in een eigen professionele identiteit zodat de specifieke deskundigheid ten dienste komt van de zorgvrager in zijn/ haar omgeving.
Een minor wordt pas interessant als deze aansluit op je opleiding en/of je beroepsprofiel, van het juiste niveau is en niet overlapt met je major.
Voor wie:
Deze minor is bedoeld voor studenten van Paramedische, Sociale en Verpleegkundige studies
Voorwaarden voor deelname:
Je hebt 90 EC behaald waarvan 60 EC in de propedeusefase en 30 EC in hoofdfase 1.
Toetsing van deze minor gebeurt programmatisch.
Gedurende de minor werk je aan beroepsopdrachten/beroepsproducten. Deze worden beoordeeld aan de hand van bepaalde criteria. Deze dienen als inspiratie voor je digitale portfolio.
Het is een fulltime minor die een volledig semester duurt. Het onderwijs vindt plaats in dagdelen. Je hebt gemiddeld 3 dagdelen les per week, waarnaast zelfstudie en groepswerk wordt verwacht.
HAN students can enrol via Alluris.
non-HAN students need to first make an acount with www.kiesopmaat.nl
In case you have not got a Kiesopmaat.nl account, click on the button below.
In case you already have an account, click on the button below to log in.