Voor inhoudelijke informatie:
E-mail: minor.dti@han.nl.
Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.
Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.
Schrijf je op tijd in!
Let op:
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.
Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten.
Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/
De HAN-minor Digital Transformation & Innovation bereid je voor op een continue verkennende houding om minimaal overdraagbare kennis te leveren om de innovatieprocessen van organisaties in te vullen. We vormen een R&D-afdeling waar verschillende partijen samen kennis ontwikkelen voor relevante praktische vraagstukken en verkennen hoe de nieuwe technologie van waarde kan zijn voor de praktijk van de partners. Het gaat niet om het uitvoeren van een opdracht voor deze partners, maar om het samen ontdekken van de mogelijkheden binnen een echte praktijksituatie. Mede door de ontwikkelingen van digitale technologieën, zoals 2D- en 3D-visualisaties, datagedreven werken, digital twins of machine learning verandert er veel voor organisaties. Soms wordt gesteld dat de enige constante de verandering is. Dit betekent dat je als professional en als organisatie continu blijft ontwikkelen en innoveren om te achterhalen wat de (on)mogelijkheden van nieuwe digitale technologieën voor jouw organisatie zijn. Juist hier liggen mogelijkheden om onderwijs met gerichte praktijkvragen te combineren.
Deze minor is primair bedoeld voor zowel ICT-, BIM- als CMD-studenten. Maar ook andere hbo-studenten zijn welkom als ze interesse hebben in wat een bepaalde digitale innovatie kan betekenen in hun domein. Het verkennen zal ook zoveel mogelijk in multidisciplinaire teams plaatsvinden. Binnen de grenzen van de praktijksituatie en het thema, kan je zelf je interessegebied bepalen en daar mee aan de slag gaan.
Je hebt een ‘onderzoeksplan’ opgesteld voor jullie innovatievraag waarin je uitlegt welke ontwikkel- of ontwerpdoelen en -vragen je hebt, welke aanpak je kiest en hoe je daaraan invulling geeft. En je hebt daarbij inzichtelijk gemaakt hoe deze vragen voortkomen uit de analyse van reeds bestaande of verwante toepassingen.
Je bent in staat kennis, inzicht en expertise op te bouwen in de mogelijkheden en beperkingen van relatief nieuwe IT & Media-technologie en/of platforms en je hebt de verworven expertise gedemonstreerd in de vorm van demo’s, prototypes, etc. die deel zijn gaan uitmaken van de gebruikte kennisbank.
Je kunt eerder verworven professionele competenties (zoals bijvoorbeeld agile procesmanagement) toepassen en hebt je kennis en ervaring gedeeld met andere deelnemers.
Je kunt de resultaten intern en extern (mondeling, schriftelijk, visueel en/of in de vorm van een product) communiceren op een manier die past bij de belangen en competenties van de belanghebbenden.
Je bent voltijdstudent bij de Academie IT & Mediadesign of je volgt als voltijdstudent een andere opleiding en
- je hebt volgens de eisen van je eigen opleiding het 3e jaar afgerond en
- in je opleiding ben je bekend geraakt met
- het maken van technologische oplossingen, en/of
- met ontwerpprincipes voor een specifiek vakgebied (bijv zorg, onderwijs, product ontwerp)
Voorwaarden voor deelname
60 studiepunten in de hoofdfase en bij voorkeur je stageperiode doorlopen.
Onderzoeksplan, Reframingsessies.
De studielast voor een voltijdstudent is 40 uur per week. Je bent fulltime beschikbaar om met je team samen te werken op locatie in Arnhem (Ruitenberglaan 26).
HAN students can enrol via Alluris.
non-HAN students need to first make an acount with www.kiesopmaat.nl
In case you have not got a Kiesopmaat.nl account, click on the button below.
In case you already have an account, click on the button below to log in.