Voltijd
Nederlands
Nijmegen
30.0
2 september 2024 t/m 2 februari 2025 -- open
Mariëlle Seegers

De minor wordt in Nijmegen gegeven.

Enkele workshops worden in Arnhem gegeven (3D-printen en solderen).

Voor inhoudelijke informatie:
Mariëlle Seegers via 0645554629 of marielle.seegers@han.nl 

Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.

Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: 
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Als je slim bent....

Smart Industry

word je toekomstproof !

Bedrijven zitten te springen om professionals die nieuwe technologie niet alleen begrijpen, maar ook kunnen (laten) toepassen. Dat is precies waar de minor Smart Industry om draait: je verdiept je in een specifiek proces in een bedrijf en maakt het 'smart'. Échte innovatie dus.

Technologieën als Robotics, 3D-printen en Data Analytics ontwikkelen zich razendsnel. Op de arbeidsmarkt is dus een grote behoefte aan professionals die weten wat die techniek op kan leveren voor een bedrijf of organisatie. Zowel op commercieel als op maatschappelijk vlak. Na het afronden van deze minor spreek je de taal van de techniek én van de business, zodat je deze twee werelden aan elkaar kunt verbinden. Deze brugfunctie is tegenwoordig cruciaal in elk bedrijf en elke organisatie.

Leer de nieuwste technologieën toepassen… 
Je leert de nieuwste technologieën, zoals 3D-printen, sensoren en programmeertalen voor het ontwikkelen van een website of programmeren van een robot, maar nog belangrijker: je leert ze toepassen! Na de minor kun je zelf aan de slag met printen en bijvoorbeeld het slim maken van je huis met behulp van sensoren en data.

En meer! 
Naast kennis van diverse technologieën en business, leer je over agile organiseren, scrum, design thinking, creatieve technieken en natuurlijk samenwerken.

Hiertoe bezoek je een organisatie die agile is georganiseerd, is een agile coach betrokken, directeuren van bedrijven, een chef-kok en anderen!

Waar zit jouw uitdaging?
Deze minor daagt jou uit om je op onbekend terrein te begeven. Of je nu business of techniek studeert, je gaat op beide gebieden veel nieuws leren! Je medestudenten komen van allerlei verschillende opleidingen, waarmee je één team vormt op de weg naar het creëren van een smart oplossing binnen een organisatie.

'Werken aan je professionele netwerk voor later'

Je werkt in deze minor in teams waarvan de teamleden verschillende studie-achtergronden hebben, precies zoals het in praktijk ook gaat. Zo leer je zo breed mogelijk gebruik te maken van elkaars expertise. Leuke bijkomstigheid: je werkt alvast aan je professionele netwerk voor later!

Dit netwerk van bedrijven ontmoet je al snel, zowel bij de pitches van de projecten in een van de eerste weken als bij de workshops. De workshops zijn veelal een co-creatie van docenten met ondernemers, innovators, architecten, consultants e.d. Je werkt met casussen die rechtstreeks uit de praktijk komen. Ook weer een kans om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Meteen aan de slag!
Aan projecten uit de praktijk is geen gebrek. Er is een flink netwerk van bedrijven en organisaties, die allemaal verder willen met het slim maken van hun organisatie. Ze komen met concrete vraagstukken waarmee je in interdisciplinaire teams aan de slag gaat. Dat wat je leert in de workshops kun je direct toepassen. Je werkt samen in teams, combineert de kwaliteiten van de verschillende achtergronden en komt tot een positief resultaat bij het smarter maken van de organisatie!

Lees hieronder de ervaringen van Joris en Ashley
“Door de Minor Smart Industry aan de HAN weet ik veel meer van industrietrends. Daarbij heb ik waardevolle technologische en zakelijke vaardigheden opgedaan, die heel nuttig zijn in projecten. Tijdens de minor zijn we uitgedaagd om een realistisch probleem op te lossen met slimme technologieën. We hebben een geavanceerd systeem ontwikkeld dat het energieverbruik optimaliseert en efficiëntieverbeteringen oplevert. In zo’n concreet project krijg je dus de kans om kennis in de praktijk te brengen en samen te werken in een hecht team. Ik vind het geweldig dat ik deze mogelijkheid gekregen heb. Ik kan het iedereen aanraden! 

Joris” 

“Eigenlijk wist ik allang dat ik meer wilde weten van de maakindustrie en Industry 4.0. Daarom heb ik me aangemeld voor deze afwisselende minor: elke dag is anders. We hebben meegedaan aan een kookworkshop en geleerd over effectieve samenwerking. De workshops waren zeer gevarieerd: van het ontwerp van een IoT-schakeling voor planten tot het bouwen van een portfolio-website. Dankzij de minor weet ik nu dat ik me wil specialiseren in de maakindustrie. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Ashley” 

Voorwaarden voor deelname

  • Je hebt/volgt een opleiding aan een technische (ook ICT) of economische faculteit (bedrijfseconomisch of -kundig);
  • Je beschikt over 120 of meer EC.

Je krijgt gedurende de minor op verschillende momenten, bijvoorbeeld tijdens de workshop, bedrijfsbezoeken en het project, de gelegenheid om je (ontwikkeling op) competenties te laten zien. In principe is iedere interactie met een activiteit of met betrokkenen (studenten, coaches, opdrachtgevers, etc.) een toetsmoment (continuous assessment). Alhoewel veel taken in teamverband zullen worden uitgevoerd, zal er genoeg aandacht zijn voor individuele prestaties. Via portfolio van (tussen)producten toon je je ontwikkeling op de competenties aan. 

De competenties zijn:

  • Je toont veel initiatief en betrokkenheid;
  • Je meningen en adviezen zijn gebaseerd op gedegen onderzoek;
  • Je kiest ambitieuze leerdoeken en verkent disciplines buiten je eigen vakgebied;
  • Je bent bewust bezig met je persoonlijke groei;
  • Je gebuikt feedback en zelfreflectie om te leren;
  • Je helpt actief anderen groeien.

In een van de eerste weken van de minor maak je kennis met de opdrachtgevers zodat je al snel met je team aan de slag kunt gaan met het project. Daarnaast vinden in de eerste zes weken 4 workshops per week plaats, deels in de Meshallen te Wijchen en op de HAN in Nijmegen en Arnhem. Deze zijn verspreid over 2-3 dagen per week. Je wordt bij het project begeleid door een docentbegeleider/ -coach. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je nog vragen of twijfel je nog over of deze minor iets voor jou is, neem dan gerust contact op met Mariëlle Seegers, de minorcoördinator. Dit kan via marielle.seegers@han.nl of 06 4555 4629

Er zal zoveel mogelijk worden gewerkt met open-source documentatie gewerkt worden. 

HAN students can enrol via Alluris.

log into alluris here arrowright

non-HAN students need to first make an acount with www.kiesopmaat.nl

In case you have not got a Kiesopmaat.nl account, click on the button below.

Start your account arrowright

In case you already have an account, click on the button below to log in.

Log in on kies op maat arrowright