Voltijd
Nederlands
ARNHEM
30.0
-- niet aangeboden

Aanvullende informatie:

De onderwijsactiviteiten vinden plaats in het onderwijsgebouw van HAN Sport en Bewegen op Papendal, het hart van de Nederlandse (top)sport!

Papendal (Arnhem):
Papendallaan 51
6816 VD Arnhem

Voor meer informatie:

info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl

Contactpersoon:
Sanne Cobussen
E-mail: sanne.cobussen@han.nl

Inschrijven? Goed om te weten! Bij populaire minoren vindt 3 tot 4 weken na het open gaan van de inschrijvingen een loting plaats áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen. Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na drie weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt ca. 3 weken), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

 

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

 

Voetbal business

In deze minor leer je hoe je jouw persoonlijke leiderschap kunt ontwikkelen en effectief kunt in zetten in de sport.

In deze minor gaan we ons verdiepen in leiderschap in de sport. We doen dit op drie niveaus te weten: internationaal, nationaal én lokaal niveau. We gaan op deze niveaus kijken wie de boegbeelden zijn en we kijken naar jouw persoonlijke leiderschap. Ongeacht het niveau is samenwerking essentieel om succesvol te zijn in de sport. We onderzoeken en ervaren hoe een effectieve samenwerking tot stand kan komen. We hanteren hierbij drie invalshoeken, deze zijn: ondernemerschap en commercie, beleid en advies én sport in het sociale domein.

 

Leerdoelen:

In de minor Voetbal business werken we met verschillende modules. Per module worden onderwijsspecifieke leerdoelen ontwikkelt. 

Het generieke leerdoel van de minor is het ontwikkelen én effectief inzetten van persoonlijk leiderschap in de sport op een manier die bijdraagt aan effectieve en duurzame samenwerking.

 

 

Ingangseisen:

Een minor wordt pas écht interessant als deze aansluit bij je interesses:

  • Je hebt passie voor sport
  • Je bent geïnteresseerd in sport op internationaal, nationaal én lokaal niveau
  • Je bent ondernemend en wil aan de slag met sport en bewegen
  • Je volgt de opleiding: Sportkunde, Academie Lichamelijke Opvoeding, of een andere sport- , management- of economie gerelateerde opleiding
  •  
  • Voorwaarden voor deelname:
  • Je beschikt over je hbo-propedeuse

Toetsing

De minor bestaat uit verschillende modules. Deze worden apart getoetst met schriftelijke rapportages, presentaties en/of een tentamen.

 

Rooster

Op dit moment is het rooster nog niet bekend. De lessen vinden onder voorbehoud plaats op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Literatuur

Cobussen, Puyt en van de Ven (2019) Sportbeleid in Nederland, van vereniging tot rijksoverheid. Bussum: Coutinho (ook beschikbaar als E-book) ISBN: 978 90 469 0664 4.

 

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via alluris.

Inloggen alluris arrowright

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright