Voltijd
Nederlands
ARNHEM
30.0
3 februari 2020 t/m: 4 juli 2020 -- gesloten (geen doorgang)

Aanvullende informatie:

De onderwijsactiviteiten vinden plaats in het onderwijsgebouw van HAN Sport en Bewegen op Papendal, het hart van de Nederlandse (top)sport!

Papendal (Arnhem):
Papendallaan 51
6816 VD Arnhem

Voor meer informatie:

info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl

Contactpersoon:
Sanne Cobussen
E-mail: sanne.cobussen@han.nl

Inschrijven? Goed om te weten! Bij populaire minoren vindt 3 tot 4 weken na het open gaan van de inschrijvingen een loting plaats áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen. Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na drie weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt ca. 3 weken), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

 

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

 

Sportbestuurder van de Toekomst

 

Ben jij dié ondernemende en innovatieve toekomstige manager met een passie voor sport?

Voor de Minor Sportbestuurder van de Toekomst zijn we op zoek naar ondernemende studenten die in opdracht van en samen met onze partners aan de slag willen met innovatief sportaanbod om mensen te activeren (meer) te sporten en bewegen.

Doordat we in deze minor nauw samenwerken met diverse partners in het werkveld van de sport (bijvoorbeeld: NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Buurtsportcoaches), ga je aan de slag met échte, actuele (geen fictieve!) vraagstukken en problemen, waarbij de inzet van sport een oplossing kan bieden.

Leerdoelen:

Als Sportbestuurder van de Toekomst leer je tijdens de minor:

Een bijdrage te leveren aan het oplossen van actuele problemen met de inzet van sport, door op basis van marktonderzoek een projectplan (met subsidieaanvraag) voor sport te formuleren én uit te voeren. Deze oplossing wordt gerealiseerd met onze partners in de sport en lokale partijen. Je doet dus échte praktijkervaring op.

De belangrijkste actoren, processen en actuele ontwikkelingen in het sportbeleid van de georganiseerde sport in Nederland te benoemen en te onderscheiden.

Op welke wijze Nederlandse gemeenten de kracht van sport en bewegen (kunnen) gebruiken voor het realiseren van (een zo groot mogelijk) economisch en maatschappelijk waarde.

 

 

Ingangseisen:

Een minor wordt pas écht interessant als deze aansluit bij je interesses:

  • Je hebt passie voor sport
  • Je bent geïnteresseerd in Nederland als sportland en het besturen/managen van sportorganisaties
  • Je bent ondernemend en wil aan de slag met sport en bewegen om échte, actuele vraagstukken van onze partners aan te pakken.
  • Je volgt de opleiding: Sportkunde, Academie Lichamelijke Opvoeding, of een andere sport- , management- of economie gerelateerde opleiding
  • Voorwaarden voor deelname:
  • Je beschikt over je hbo-propedeuse

Toetsing

De minor bestaat uit verschillende modules. Deze worden apart getoetst met schriftelijke rapportages, presentaties en/of een tentamen.

 

Rooster

Op dit moment is het rooster nog niet bekend. De lessen vinden onder voorbehoud plaats op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Literatuur

Cobussen, Puyt en van de Ven (2019) Sportbeleid in Nederland, van vereniging tot rijksoverheid. Bussum: Coutinho (ook beschikbaar als E-book) ISBN: 978 90 469 0664 4.

 

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via alluris.

Inloggen alluris arrowright

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright