Deeltijd
Nederlands
Arnhem
30.0
-- niet aangeboden
Nathalie Rademaker

Voor meer informatie:
info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl.

Voor inhoudelijke informatie:
Nathalie Rademaker:
E-mail: minor.wcp@han.nl
Tel: 0610961897

Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.

Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: 
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten”.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Leren over slim produceren en continu verbeteren

Met de minor WCP verdiep je jouw kennis over het verbeteren van processen en organisaties. Na de minor kun je procesverbeteringen initiëren, processen uitvoeren en begeleiden. Je ontvangt bij afronding het HAN Lean Green Belt certificaat.

De grote kracht van de minor bestaat uit de stevige koppeling tussen theoretische onderbouwing en de toepassing hiervan in de praktijk. Voor de deeltijdstudent betekent dit dat je een groot gedeelte van de minor een verbeterproject uitvoert binnen het bedrijf waar je werkzaam bent.

Onderwerpen

 • Lean Management, Quick Response Manufacturing, Continu Verbeteren
 • Basis tools zoals vraaganalyse, probleemanalyse, A3, mapping technieken als: VSM, MCT, swimming lanes, service blueprint, introductie van flow en pull, statistische tools, et cetera.
 • Performance management

Soort minor
In deze minor worden algemene aspecten van Lean behandeld. Je past de opgedane kennis vervolgens direct toe in je eigen beroepspraktijk door het uitvoeren van een bedrijfsopdracht. De minor is daarom zowel verbredend als verdiepend.

Deze minor is een blokminor. De minor wordt 1 keer per jaar als een blok in het 1e semester aangeboden.

Door het volgen van de minor WCP/ Lean management leer je het initiëren, uitvoeren en begeleiden van verbeterprojecten in verschillende vakgebieden, gebaseerd op de principes van Lean en QRM als facilitator, trekker, (assistent-) projectleider of teamlid. Rond je de minor met een goed resultaat af? Dan ontvang je het HAN Lean Green Belt certificaat.

Competenties

De minor is een verdiepende en verbredende minor en we sluiten de competenties af met niveau 3.

De competenties zijn:

Analyseren, ontwerpen, realiseren, beheren, managen, adviseren, onderzoeken en professionaliseren.

Voor wie?

Studenten afkomstig van een breed scala aan hbo-studies die zich willen verdiepen in het continu verbeteren van processen in organisaties door het toepassen van de Lean Management-filosofie.

Voorwaarden voor deelname: 

Voor het volgen van de minor WCP in deeltijd moet je aan de volgende eisen voldoen.

 • Toestemming van de SLB'er van je eigen opleiding.
 • 120 studiepunten behaald, bij aanvang van de minor.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de praktijk (deze minor wordt ook in een voltijdsvariant aangeboden waarvoor deze eis niet geldt). Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de organisatie waar je werkzaam bent.
 • Je hebt interesse in - en beschikt over enige bedrijfskundige voorkennis op het gebied van kwaliteit, planning en besturing van processen, logistiek en financiën.

Goed om te weten

Heb je interesse in deze minor, maar voldoe je nog niet (geheel) aan de toelatingseisen, of twijfel je daarover? Neem dan contact op met de contactpersoon van de minor.

Toetsing van deze minor gebeurt op de volgende wijze:

 • Kennistoets (individueel tentamen)
 • Bedrijfsopdracht (Individuele opdracht binnen eigen organisatie)

De reguliere lessen in de deeltijdvariant van de minor WCP worden verzorgd op dinsdagmiddag en -avond van 14:15 tot 21:15 uur.

De structuur van de minor is gebaseerd op het uitvoeren van een verbeterproject met behulp van de A3-methodiek:

 • Je maakt intensief kennis met het vakgebied, gekoppeld aan de A3 methodiek. De theorie van Lean Management wordt behandeld in de vorm van hoor- en werkcolleges, workshops en het uitvoeren van opdrachten.
 • Je maakt individueel een projectvoorstel voor een verbeterproject binnen de organisatie waar je werkzaam bent op basis van de gegevens die je zelf verzameld. Er vinden verschillende intervisiebijeenkomsten plaats. Je wordt begeleid door docenten die verbonden zijn aan het Lectoraat Lean en die beschikken over uitgebreide Lean en QRM-kennis en ervaring.

Werkvormen

 • Hoorcolleges
 • Workshops
 • Intervisie
 • Bedrijfsopdracht (Individuele opdracht binnen eigen organisatie)

De minor WCP maakt gebruik van verschillende Lean literatuur, die deels Engels- en deels Nederlandstalig is.

Studenten van de HAN kunnen zich eenvoudig aanmelden via alluris.

Inloggen alluris arrowright

Externe studenten moeten eerst een account aanmaken bij kies op maat.

Heb je nog geen account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om een account aan te maken.

Account aanmaken arrowright

Heb je al wel een account bij kies op maat? Klik dan op onderstaande button om in te loggen.

Inloggen kies op maat arrowright