Voor inhoudelijke informatie:
Jan Willem Teunissen
E-mail: janwillem.teunissen@han.nl
Inschrijven? Goed om te weten!
- Bij minoren die starten in september vindt, ná de inschrijfperiode in de maand maart, een loting plaats in april áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
- Bij minoren die starten in februari vindt, ná de inschrijfperiode in de maand oktober, een loting plaats in november áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen.
Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode:
zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.
Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na vier weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.
Schrijf je op tijd in!
Let op:
Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt een volledige maand), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.
Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten”.
Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/
Sportconsulent worden?
Heb jij visie op het ontwikkelen van een rijke ontwikkelomgeving voor het bewegende kind? Of wil je deze juist ontwikkelen? En ben jij de nieuwe, initiatiefrijke en ondernemende sportprofessional die oog heeft voor individuele talenten van kinderen en jongeren? Zie en benut jij de mogelijkheden die het onderwijs, de sportvereniging en de buurt bieden wanneer het gaat om het verbeteren van de onderlinge samenwerking met als doel: kinderen helpen hun sport en beweeg talent te ontwikkelen. Binnen deze minor is de praktijk leidend en zal je ondersteund worden in je opdracht d.m.v. theoretische onderbouwing en ervaring van professionals. Dat is waar deze minor over gaat!
Deze minor biedt je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een professional die de verbinding legt tussen en binnen; de buurt, het onderwijs en de sportvereniging en oog heeft voor de individuele sport- en beweegpotentie van kinderen en jongeren. Aan het eind van de minor weet je handig gebruik te maken van de kennis rondom talentherkenning en talentontwikkeling om visie te vormen op een rijke ontwikkelomgeving voor het bewegende kind/jongere.
De docenten van de minor staan voor je klaar om je bij te staan met kennis en ervaring waar jij als sportprofessional, combinatiefunctionaris of buurtsportcoach mee aan de slag kan. Denk hierbij aan kwaliteiten als: Ondernemerschap, strategisch denken, creëren, innoveren en coaching.
1) Je leert in een team én in samenwerking met professionals een project vorm te geven, voor te bereiden, uit te voeren, te evalueren en te presenteren, kortom veel verantwoordelijkheid.
2) Je bent in staat om recente theorieën en trends rondom buurt, onderwijs, sport en talentherkenning/ontwikkeling toe te passen in de praktijk.
3) Daarnaast ontwikkel je je op de vier focusgebieden ‘oriëntatie op de omgeving’, ‘organiserend vermogen’, ‘omgang met jonge mensen’ en ‘professionaliteit’. Deze zijn in competenties onderverdeeld:
Competenties
De minor is gebaseerd op het door de Task Force Combinatiefuncties ontwikkelde competentieprofiel. In de minor ontwikkel je onderstaande competenties verder:
- Omgevingsbewustzijn
- Samenwerken
- Netwerken
- Flexibiliteit
- Plannen en organiseren
- Motiveren en stimuleren
- Laten leren en ontwikkelen
- Inlevingsvermogen
- Creativiteit
- Initiatief
- Professioneel handelen
Een minor wordt pas interessant als deze aansluit op je opleiding en/of je beroepsprofiel, van het juiste niveau is en niet overlapt met je major.
Voor wie?
De minor is geschikt voor studenten:
- Eerstegraads Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO)
- Sportkunde
- Andere sport- en beweeggerichte hbo-opleidingen
- of opleidingen die een meerwaarde kunnen zijn voor een individu gerichte aanpak binnen een rijke ontwikkelomgeving voor het kind (bijv. pedagogiek)
Voorwaarden voor deelname
Een behaalde propedeuse
Toestemming van je studentcoach om deel te nemen aan deze minor.
Voor studenten van andere hbo-opleidingen geldt dat eventueel een intakegesprek onderdeel vormt van de toelatingsprocedure. In dit intakegesprek wordt verkend in hoeverre de student beschikt over voldoende EVC’s en ambitie om de minor succesvol te volgen en af te sluiten.
Het idee achter de toetsing is, dat deze vormen aansluiten op hoe het werkveld ook het niveau kan beoordelen van collega's. Dit gebeurt middels:
- Een symposium (verantwoording werkveldopdracht)
- Sollicitatie (verantwoording persoonlijke/professionele ontwikkeling)
Binnen deze minor werken we als Sportbedrijf/Sportservicebureau. Dit houdt in dat we vijf dagen in de week bezig zijn met de gezamenlijke praktijkopdracht en het bijwonen van bijeenkomsten waarin we 1) kennis delen 2) evalueren en reflecteren op de professionele en persoonlijke ontwikkeling 3) werkveld bezoeken brengen. We zullen dan ook in overleg met jullie bepalen wanneer er bijeenkomsten/vergaderingen gepland worden. Ga er van uit dat dinsdag, woensdag en vrijdag centrale bijeenkomsten zijn. Overige tijd besteed je aan de praktijkopdracht(en).
Wordt verstrekt
HAN students can enrol via Alluris.
non-HAN students need to first make an acount with www.kiesopmaat.nl
In case you have not got a Kiesopmaat.nl account, click on the button below.
In case you already have an account, click on the button below to log in.